Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα



το σιωνιστικό τέρας έδειξε ακόμα μια φορά το αισχρό και αποτρόπαιο πρόσωπό του. άρχισε πριν μέρες βομβαρδίζοντας αμάχους και όταν η Χαμάς απάντησε με ρουκέτες-βεγγαλικά βρήκε πάτημα να ξανασπείρει το θάνατο στη Γάζα.

ας τα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. αυτό που θέλει το Ισραήλ είναι να γυρίσει την Παλαιστίνη στην εποχή του μεσαίωνα

άμαχοι, ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, καταυλισμοί προσφύγων, κτίρια των ΜΜΕ, δεν άφησαν τίποτε όρθιο

δεν είναι μάχη, δεν είναι πόλεμος, είναι γενοκτονία αυτό που συμβαίνει στη Γάζα

συνεχής ενημέρωση από τη filistina

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Συριακά τανκς μπήκαν στα υψώματα του Γκολάν

Συριακά τανκς εισήλθαν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη των υψωμάτων του Γκολάν το Σάββατο το βράδυ, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη βάση του IDF, του Ισραηλινού στρατού, στα σύνορα με το Ισραήλ.

το ABC ανέφερε καταγγελία του Ισραήλ στον ΟΗΕ καθώς και αύξηση του συναγερμού στην περιοχή.

ωστόσο, το ABC πάει να υποβαθμίσει το θέμα αναφέροντας "το Ισραήλ απάντησε με χαμηλούς τόνους μιας και δεν υφίσταται άμεση απειλή".

από την άλλη πλευρά σύμφωνα με τον Noga Tarnopolsky, ανταποκριτή της GlobalΡost σε ΙσραηλινοΠαλαιστινιακά θέματα, το ότι χρησιμοποιούνται τανκς σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές θεωρείται σοβαρό από το Ισραήλ.

"ερμηνεύεται ως απώλεια ελέγχου" ισχυρίζεται ο Tarnopolsky. "ο ισραηλινός στρατός ανησυχεί για την αυξανόμενη απειλή από καιροσκοπικές τρομοκρατικές ομάδες και από διάφορα μετα-Άσαντ σενάρια".

περισσότερα από GlobalΡost: ο Τούρκος πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Γάζα για συναλλαγές με την Χαμάς, την Παλαιστινιακή αρχή.

τα τανκς εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Μπηρ Ατζάμ στο κέντρο των Γκολάν τα οποία ελέγχονται από τη Συρία. σύμφωνα με την Ha'aretz, η παρέμβαση αυτή είναι η τελευταία κίνηση της Συρίας στα Γκολάν.

οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Συρία έχουν επεκταθεί και στα γειτονικά κράτη και κυρίως στην Τουρκία η οποία έχει κατακλυσθεί από πρόσφυγες και έχει γίνει και στόχος επιθέσεων, όπως αναφέρει στη GlobalPost η Tracey Shelton.

πηγή