Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ: ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΠΡΟΣ  Δημοκρατικότατα σήμερα οι ελληνοκύπριοι θα ψηφίσουν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπέρ της οικονομικής και πολιτικής υποδούλωσης της χώρας τους, υπέρ της ουσιαστικής παράδοσης των κατεχόμενων εδαφών στους Τούρκους, υπέρ της μετατροπής της χώρας τους εκ νέου σε αποικία, αν και αυτή τη φορά με περισσότερους αφέντες, όχι μόνο τους Βρετανούς. Αυτά και πολλά χειρότερα σηματοδοτεί η αναμενόμενη εκλογή ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας του δεξιού Νίκου Αναστασιάδη, φανατικού υποστηρικτή του σχεδίου Ανάν, αλλά και των πιο άγριων μέτρων λιτότητας στο πλαίσιο της επιβολής και στην Κύπρο καθεστώτος υποτέλειας μέσω μνημονίου.


  Το εκπληκτικό δεν είναι ότι υπάρχει και Κύπριος «Τσολάκογλου» σαν τον Αναστασιάδη. Ούτε ο πρώην πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης ήταν καλύτερος, ενώ στην Ελλάδα εξίσου Κουίσλινγκ και συνεργάτες των ξένων επικυρίαρχων, ουσιαστικά συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και όλο το σκυλολόι των συνεργατών και στελεχών των κομμάτων τους, οι οποίοι κυβερνούν την Ελλάδα στηριζόμενοι στη λαϊκή ψήφο, έστω και με τη βοήθεια του εκλογικού συστήματος. Το εκπληκτικό στην Κύπρο είναι ότι δεν υπάρχει κανένας από τους προεδρικούς υποψηφίους που να είναι κατά του Μνημονίου! Το τραγικό είναι ότι κανένας υποψήφιος δεν τάσσεται εναντίον της υποδούλωσης μέσω μνημονίου επειδή σχεδόν κανένας Κύπριος – και μιλάμε αναφερόμενοι πλέον στο λαό- δεν αρνείται την υπαγωγή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε καθεστώς μνημονίου, σε πλήρη αντίθεση με την Ελλάδα! Επιπροσθέτως, οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό άγνοιας. Γνωρίζουν άριστα τα δεινά που υφίστανται οι Έλληνες λόγω του Μνημονίου. Είναι πλήρως ενημερωμένοι για το τι τους περιμένει από το Μνημόνιο, αλλά παρ΄ όλα αυτά, δεν προβάλλουν την παραμικρή αντίσταση, έστω και φραστική.
Πως εξηγείται η στάση τους;
  
  Σε πολιτικό επίπεδο, εγκληματικές είναι οι ευθύνες του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και της Ηγεσίας του ΑΚΕΛ που εξευτέλισαν την Αριστερά και τις Ιδέες της. Ο Χριστόφιας, ο οποίος υπήρξε βάση της δράσης του ο πιο επιζήμιος πρόεδρος της Κύπρου στον μισό και πλέον αιώνα της ανεξαρτησίας της, οδήγησε ο ίδιος τη χώρα του στο καθεστώς της υποτέλειας του Μνημονίου. Παρέλυσαν έτσι ο Χριστόφιας και η συνένοχη ηγεσία του ΑΚΕΛ τις αντιδράσεις πρώτα πρώτα των αριστερών της Κύπρου, οι οποίοι ξεπερνούν το ένα τρίτο των ψηφοφόρων. Αν το ΑΚΕΛ αντιστεκόταν στο Μνημόνιο, τουλάχιστον οι μισοί Κύπριοι και ταχύτατα η πλειονότητα τους θα αντιτασσόταν στην επιβολή μνημονιακού καθεστώτος. Αντιθέτως, βάζοντας την Αριστερά επικεφαλής των μνημονιακών δυνάμεων, ο άθλιος Χριστόφιας παρέδωσε την Κύπρο αμαχητί στους ξένους επικυρίαρχους για να λιώσουν τον λαό της, διαπράττοντας το έγκλημα της εσχάτης ταξικής προδοσίας. Μιας ταξικής προδοσίας που με τον Αναστασιάδη θα γίνει και εθνική, καθώς αυτός είναι υπέρ της αποδοχής οποιουδήποτε σχεδίου παράδοσης στην Τουρκία των κατεχόμενων εδαφών απαιτήσουν οι Αμερικανοί, οι Άγγλοι ή οι Γερμανοί. Ούτε καν αν θα υπάρχει η κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο τέλος της πενταετούς θητείας του Αναστασιάδη ή αν θα έχει αντικατασταθεί από άλλο κρατικό μόρφωμα, δεν μπορεί να είναι βέβαιος κανείς.

  Έχουν ενθουσιαστεί με την προοπτική εκβιασμού της Λευκωσίας για να αποδεχθεί τουρκική λύση στο Κυπριακό λόγω του συνδυασμού της επαπειλούμενης χρεωκοπίας της και της αναμενόμενης εκλογής ως προέδρου του Αναστασιάδη, όσοι επιβουλεύονται την Κυπριακή Δημοκρατία. «Τώρα ή ποτέ!» είναι το σύνθημα που έριξαν προ δεκαημέρου οι Τάιμς της Νέας Υόρκης. Τα δάνεια που θα δώσει η ΕΕ στην κυβέρνηση της Λευκωσίας «πρέπει να δώσουν στις Βρυξέλλες τη δυνατότητα να σπρώξει τους Ελληνοκύπριους στη συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους στο Βορρά του νησιού για να ενωθούν σε μια χαλαρή ομοσπονδία του τύπου που προτάθηκε το 2004 από τον τότε γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

   Έτσι, αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να ασκήσουν κάποια επιρροή, είναι τώρα ή ποτέ!», έγραφε χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα. Η περαιτέρω τουρκοποίηση της Κύπρου θα είναι πάντως υποπροϊόν της πολιτικής των Ευρωπαίων και των Αμερικανών απέναντι στη Λευκωσία. Στη φάση αυτή, ΗΠΑ και Γερμανία έχουν για πρώτη φορά ως πρώτο στόχο τη λεηλασία των μελλοντικών εσόδων από την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων του κυπριακού φυσικού αερίου, αλλά και την άμεση διάλυση του υπερμεγέθους κυπριακού τραπεζικού συστήματος, το οποίο αποτελεί βάση της τεχνητής οικονομικής ευημερίας της Κύπρου. Πρώτα δηλαδή θα καταστρέψουν ΕΕ και ΗΠΑ την οικονομία της Κύπρου και έπειτα θα επιβάλλουν στο εξαθλιωμένο, ανυπόληπτο και χωρίς συμμάχους κυπριακό κράτος την αποδοχή της τουρκικής κυριαρχίας στα κατεχόμενα εδάφη και την εξ αυτής απορρέουσα ενίσχυση της απειλής μελλοντικής κατάληψης ολόκληρου του νησιού από την Άγκυρα.

  Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι Κύπριοι – και όμως σήμερα θα ψηφίσουν υπέρ αυτών των εξελίξεων! Αυτό θα σηματοδοτήσει η εκλογή Αναστασιάδη. Όταν όμως ένας λαός συμπεριφέρεται έτσι, όση περιφρόνηση και αν αξίζει η στάση του, αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχουν βαθύτερες αιτίες για τη συμπεριφορά του. Για τις αιτίες αυτές θα συζητήσουμε σύντομα.

Δημοσιεύθηκε στο «Πρίν» την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

η Αντίσταση της Λιβύης


  οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να ελέγξουν τη Λιβύη!
 οι Ιταλοί αποικιοκράτες είχαν να ανακαλύψει ότι η αντίσταση είναι πολύ ισχυρή. μπορούσαν να ελέγξουν μόνο κάποιες από μεγαλύτερες παράκτιες πόλεις.
 στο τέλος το ιταλικό φασιστικό καθεστώς ανατράπηκε. 750,000 Λίβυοι πέθαναν κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα, το μισό του πληθυσμού της Λιβύης.
 η Λιβύη θα είναι και πάλι σε χέρια του λαού της - δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε γι' αυτό ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία!
η αντίσταση θα είναι νικηφόρα!

(η φωτογραφία εμφανίζει επιλαρχία από την αντίσταση της Λιβύης στις αρχές του 20ου αιώνα στην περιοχή Ζανζούρ)

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

η Vandana Shiva για τον ιμπεριαλισμό

 ο ιμπεριαλισμός πάντα λειτουργούσε με το πρόσχημα του εκπολιτισμού των άλλων πολιτισμών, ενώ στην πραγματικότητα καταστρέφει τους άλλους πολιτισμούς και ληστεύει από τους λαούς την ανθρωπιά, την ποικιλότητα και την ταυτότητα.
 οι ζωντανοί πολιτισμοί βασίζονται στην ποικιλία και αναγνωρίζουν την παγκόσμια και κοινή ανθρωπιά. η εξάλειψη των πολιτισμών βασίζεται στην ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση, μια βίαιη επιβολή των πολιτισμικών προτεραιοτήτων μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης.
 το καθολικό πρόταγμα της παγκοσμιοποίησης και του ιμπεριαλισμού δεν βασίζεται στην παγκόσμια υπευθυνότητα, συμπάθεια και αλληλεγγύη αλλά στην κατάκτηση και αποικισμό των πόρων, της ιστορίας, του παρελθόντος και του μέλλοντος

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

η Παλαιστίνια ηρωίδα Λεϊλά Χαλέντ εναντιώνεται στους μηχανισμούς των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

 
στηρίζουμε το Συριακό Στρατό και το λαό της Συρίας

 η Leila Khaled, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, πήγε στην Τουρκία για να μιλήσει σε ένα φόρουμ με τίτλο "Η Δυναμική του μετασχηματισμού στη Μέση Ανατολή" που διοργανώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα Επανίδρυσης. η Khaled μίλησε για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Μέση Ανατολή και την αντίσταση σε αυτά τα σχέδια για την τουρκική έκδοση YURT.
  
Τι πιστεύετε για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή;

 Η Μέση Ανατολή έχει γίνει μια περιοχή συγκρούσεων για αιώνες. Οι λαοί της περιοχής διεξάγουν πολέμους απελευθέρωσης. Ευρωπαϊοι αποικιοκράτες έχουν έρθει και έχουν φύγει από την Παλαιστινιακή γη, το ίδιο και Οθωμανοί. Τώρα το Ισραήλ έχει έρθει. Εξαπλωμένο σε ολόκληρο τον κόσμο και με τη θρησκεία, ήρθε. Ισχυρίστηκε ότι του δόθηκε αυτή τη γη από τον Θεό. Εμείς το απορρίπτουμε αυτό. Γιατί; Είναι ο Θεός στην αγορά ακινήτων; Πολλά υποσχόμενη γη για μερικούς, εξορίζοντας τους άλλους. Εμείς απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Υπάρχουν ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή και υποστηρίζουν ότι υπερασπίζονται το Ισραήλ. Υπάρχουν αραβικές ηγεσίες της περιοχής που αποτίουν φόρο τιμής στο Ισραήλ. οι ΗΠΑ έχουν πιέσει για μια πολιτική καρότου και μαστιγίου στην περιοχή. Αντιδραστικές αραβικές δυνάμεις πήγαν στο Λευκό Οίκο και πρόσπεσαν ένας προς έναν και ζήτησαν συγγνώμη. "Θα κάνουμε ό, τι λέτε, το πετρέλαιο μας είναι δικό σας", τους είπαν. Αλλά οι αραβικοί λαοί αρνούνται να υποκύψουν.  

Ποιά είναι η στάση της Τουρκίας στο θέμα;

η Τουρκία οδηγεί την ομάδα, που προστατεύει το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει φέρει την Τουρκία στα γόνατά της. Εννέα άτομα από την Τουρκία δολοφονήθηκαν στο Mavi Marmara. Αργότερα, ο Τούρκος πρόξενος είχε προσβληθεί. Η τουρκική κυβέρνηση δήλωσε ότι το Ισραήλ πρόκειται να εκδώσει μια συγγνώμη, αλλά το Ισραήλ ποτέ δεν το έκανε. Ισως ακόμη και ρητά να δήλωσε "Δεν θα ζητήσω συγγνώμη". Παρ'όλα αυτά, η τουρκική κυβέρνηση έχει αυξήσει περαιτέρω την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Η πραγματική άμυνα του Ισραήλ επιτυγχάνεται μέσω της Τουρκίας. Η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που ανήκει στις ΗΠΑ στην περιοχή είναι η βάση του Ιντσιρλίκ. η έκκλησή μου προς εσάς: Απαλλαγείτε από αυτή τη βάση. Αναπτύξτε το μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ. ο Σιμόν Πέρες έχει γράψει ένα νέο βιβλίο «Η νέα Μέση Ανατολή». Ελέγξε το, ακολουθεί ακριβώς την "Ευρύτερη Μεσανατολική Πρωτοβουλία" των ΗΠΑ, καθώς θα μας σχεδιάσει σαν εικόνα και θα μας τεμαχίσει σε κομμάτια. Καθορίζουν το πώς θα ζήσουμε. Εσείς και εμείς, όλοι μας είμαστε στο ίδιο χαράκωμα, στοχοποιημένοι απ' αυτές (ΗΠΑ). Η Τουρκία είναι μια άνευ όρων υποστηρικτής του ιμπεριαλισμού. Στην Τουρκία, οι Κούρδοι δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Τούρκους. Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες Κούρδοι είναι συσσωρευμένοι στη φυλακή. Όπως και οι Παλαιστίνιοι τρόφιμοι. Ό, τι κάνει το Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους, η Τουρκία κάνει το ίδιο με τους Κούρδους. Τώρα θα ρωτήσετε γιατί έχω επιστήσει την προσοχή μου στην Τουρκία τόσο πολύ; Φυσικά, διότι η Τουρκία χώνει τη μύτη της στα πάντα στην περιοχή.

 Θα σας εξηγήσετε τη θέση του PFLP για την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία;

  Τώρα, θέλουν να ιδρύσουν την "Ευρύτερη Μεσανατολική Πρωτοβουλία" με θρησκευτικές και σεχταριστικές συγκρούσεις. Αυτό είναι ό, τι συμβαίνει στη Συρία. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, υπάρχουν 11.800.000 Παλαιστίνιοι. Αλλά μόνο το ένα τέταρτο του πληθυσμού ζει σε παλαιστινιακά εδάφη. Ένας τεράστιος πληθυσμός είναι εξορισμένος και η μόνη χώρα που έχει υποδεχθεί αυτόν τον πληθυσμό με ανοικτές αγκάλες είναι η Συρία. ότι έχουν κάνει σε μας, το κάνουν τώρα πλέον στη Συρία. ουρλιάζω με όλη τη δύναμη της φωνής μου: Είμαστε στο πλευρό του συριακού στρατού και του λαού της Συρίας. Είμαστε σίγουροι για το λαό της Συρίας, οι οποίοι μας έχουν πάρει, τους Παλαιστίνιους, κάτω από τις φτερούγες τους και φιλοξενούμαστε μας στη γη τους για πάνω από εξήντα χρόνια. Είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα.

 Υπάρχει το επαναστατικό πρόταγμα του PFLP ακόμα;

 Ναι. Μετά το θάνατο του George Habas, o Αμπού Αλί Μουσταφά επιλέχθηκε ως Γενικός Γραμματέας, για να σκοτωθεί από το Ισραήλ λίγο μετά. ο τρίτος Πρόεδρος μας Ahmad Sa'adat εξελέγη. τώρα κρατιέται όμηρος σε ισραηλινή φυλακή. Παρ' όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές, ως PFLP, στεκόμαστε ακόμα ισχυροί, συνεχίζοντας τον αγώνα μας. Μεγαλύτερη προτεραιότητα μας είναι η ενότητα των Παλαιστινίων. Ως PFLP, προσπαθούμε πολύ σκληρά για να επιτύχουμε αυτή την ενότητα. Μπορώ να πω ότι το PFLP είναι σε καλή κατάσταση. Και παίξαμε ένα σημαντικό ρόλο στον τελευταίο πόλεμο στη Γάζα.

 Τι λέτε για τη συνεργασία της Χαμάς με την Τουρκία;

  Η Χαμάς έχει αποδεχθεί κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ. ως PFLP, δεν δεχόμαστε αυτό και θα δείτε ότι είναι μια λανθασμένη στάση. Όσον αφορά τη σχέση της Χαμάς που έχει δημιουργήσει με την Τουρκία, τη βλέπουμε ως μια μεταξύ των πολιτικών Ισλαμιστών. Η Χαμάς δεν εκπροσωπεί όλη την Παλαιστίνη.

 Έχετε κάποιο μήνυμα για τις επαναστάτριες γυναίκες στην Τουρκία;

  Συνεχίστε τον αγώνα σας, ενωθείτε, δράστε σε ενότητα. Μην πιστεύετε στα ψέματα. Δεν είναι η "Ευρύτερη Μεσανατολική Πρωτοβουλία" των ΗΠΑ που θα διαμορφώσει τη Μέση Ανατολή, αλλά μόνο εμείς. Όλοι οι λαοί της Μέσης Ανατολής θα την ανοικοδομήσουν. μαζί.
πηγή: Liberation