Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΦΡΙΚΗ ένας αποκεφαλισμός ακόμη από τα μισθοφορικά τέρατα στη Συρία

το βίντεο αφαιρέθηκε από το you tube λόγω αποτρόπαιου περιεχομένου ...............................................................................
ο καλός μπλογκερ Sibilla το ανέβασε.
δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει ιμάμης ή θρησκευτικός ηγέτης οιασδήποτε θρησκείας που προέτρεψε βασανισμό ή βιασμό ή σοδομισμό ή ακρωτηριασμό ή αποκεφαλισμό. τα κτήνη αυτά δρουν από μόνα τους
και μην διαβάσω πουθενά για "εξεγέρσεις" και "εμφυλίους" και "σεχταριστικούς πολέμους" και "κρίση" και διάφορες ύποπτες "αναλύσεις" γιατί έχω φορτώσει πολύ άγρια.
άντε γιατί η πολύ "ανάλυση" κουφαίνει

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Edward Snowden: δήλωσή του και επιστολή του στον πρόεδρο του Ισημερινού

ο καταγγέλλων (wistleblower) που τάραξε την πολιτικό κόσμο των ΗΠΑ για τις αποκαλύψεις του γύρω από τις παρακολουθήσεις πολιτών και όχι μόνο από τους ασφαλίτες της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, από το αεροδρόμιο της Μόσχας όπου μένει προς το παρόν ως πολιτικός φυγάς έκανε την εξής δήλωση:

  "μία εβδομάδα πριν έφυγα από το Χονγκ Κονγκ, αφού κατέστη σαφές ότι η ελευθερία και η ασφάλεια μου ήταν υπό απειλή για την αποκάλυψη της αλήθειας. η συνεχιζόμενη ελευθερία μου οφείλεται στις προσπάθειες των νέων και παλιών φίλων, την οικογένεια, και άλλων που δεν έχω συναντήσει ποτέ και πιθανότατα δεν πρόκειται ποτέ. τους εμπιστεύτηκα τη ζωή μου και μου επέστρεψαν την εμπιστοσύνη με την πίστη σε μένα, κάτι για το οποίο θα είμαι πάντα ευγνώμων.
 
  την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε στον κόσμο ότι δεν θα επιτρέψει καμία διπλωματία "βλέποντας και κάνοντας" για την υπόθεσή μου. όμως τώρα αναφέρεται ότι μετά την υπόσχεση να μην το πράξει, ο Πρόεδρος διέταξε τον αντιπρόεδρο του να πιέσει τους ηγέτες των εθνών από τα οποία έχω ζητήσει προστασία, να αρνηθούν τις αιτήσεις μου για άσυλο.

αυτό το είδος της εξαπάτησης από τον παγκόσμιο ηγέτη δεν είναι δικαιοσύνη, και ούτε είναι  το έκνομο ποινή εξορίας. αυτά είναι τα παλιά, κακά τα εργαλεία της πολιτικής επίθεσης. ο σκοπός τους δεν είναι να φοβίσουν εμένα, αλλά εκείνους που θα έρθουν μετά από μένα.

  για δεκαετίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υπήρξαν ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές του ανθρώπινου δικαιώματος του ασύλου. δυστυχώς, αυτό το δικαίωμα, που έχει ορισθεί και ψηφιστεί από τις ΗΠΑ στο άρθρο 14 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τώρα απορρίφθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση της χώρας μου. η κυβέρνηση Ομπάμα έχει πλέον υιοθετήσει τη στρατηγική της χρησιμοποίησης της υπηκοότητας ως όπλο. αν και δεν έχω καταδικαστεί για τίποτα, έχει ανακληθεί μονομερώς το διαβατήριό μου, αφήνοντας με άπατρι. χωρίς καμία δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση επιδιώκει τώρα να με σταματήσει να ασκήσω ένα βασικό δικαίωμα. ένα δικαίωμα που ανήκει σε όλους. το δικαίωμα να ζητήσω άσυλο.

  στο τέλος, η κυβέρνηση Ομπάμα δεν φοβάται τους καταγγέλλοντες όπως εγώ, ο Bradley Manning ή ο Thomas Drake. είμαστε απάτριδες, φυλακισμένοι, ή αδύναμοι. όχι, η κυβέρνηση Ομπάμα φοβάται από εσάς.  φοβάται ένα ενημερωμένο, θυμωμένο λαό που απαιτεί την συνταγματική κυβέρνηση που μας είχε υποσχεθεί - και που θα έπρεπε να είναι.

  είμαι ανίκητος στις πεποιθήσεις μου και εντυπωσιασμένος για τις προσπάθειες που γίνονται από τόσους πολλούς" 


Edward Snowden
Δευτέρα 1, Ιουλίου 2013


πηγή

ακολούθως έστειλε αυτήν την επιστολή στον Ραφαέλ Κορέα τον πρόεδρο του Ισημερινού (Εκουαδόρ) γραμμένη στα Ισπανικά, για να τον ευχαριστήσει για την προσφορά πολιτικού ασύλου:

"υπάρχουν λίγοι ηγέτες στον κόσμο που θα διακινδύνευαν να υπερασπιστούν τα  ανθρώπινα δικαιώματα ενός ατόμου απέναντι στην πιο ισχυρή κυβέρνηση στη γη, και η γενναιότητα του Εκουαδόρ και των ανθρώπων της αποτελεί ένα παγκόσμιο παράδειγμα.

οφείλω να εκφράσω τον μεγάλο σεβασμό μου προς τις αρχές σας και την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου για την δράση της κυβέρνησής σας να εξετάσει το αίτημά μου για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

 η κυβέρνηση των  ΗΠΑ έχει χτίσει το μεγαλύτερο παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης. αυτό το παγκόσμιο σύστημα επηρεάζει κάθε ανθρώπινη ζωή που αγγίζει η τεχνολογία:  καταγραφή, ανάλυση, και  μυστικές αποφάσεις για κάθε μέλος του διεθνούς κοινού.

πρόκειται για μια σοβαρή παραβίαση των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας, όταν ένα πολιτικό σύστημα διαιωνίζει αυτόματη, διάχυτη και αδικαιολόγητη κατασκοπεία εναντίον αθώων ανθρώπων.

σύμφωνα με αυτήν την πεποίθηση, αποκάλυψα αυτό το πρόγραμμα στη χώρα μου αλλά και στον κόσμο. ενόσω η κοινή γνώμη μου έδειξε τη συμπαράστασή της γιατί έριξα φως σε αυτό το μυστικό σύστημα αδικίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκρίθηκε με ένα εξωδικαστικό ανθρωποκυνηγητό, το οποίο μου στοιχίζει την οικογένειά μου, την ελευθερία να ταξιδέψω και το δικαίωμά μου να ζω ειρηνικά χωρίς το φόβο της παράνομης βίας.

καθώς αντιμετωπίζω αυτήν τη δίωξη, κυβερνήσεις παραμένουν σιωπηλές, φοβούμενες την αμερικανική κυβέρνηση και τις απειλές της. ο Ισημερινός, όμως, σήκωσε το ανάστημά του και υπερασπίστηκε το ανθρώπινο δικαίωμα κάποιου να ζητήσει άσυλο.

η αποφασιστική δράση του συμβούλου σας στο Λονδίνο, Fidel Narvaez, εγγυήθηκε την προστασία του δικαιώματός μου κατά την αναχώρησή μου από το Χονγκ Κονγκ –δεν θα μπορούσα ποτέ να κινδυνεύσω ταξίδι χωρίς αυτό. ως αποτέλεσμα αυτού, και χάρη στην συνεχιζόμενη στήριξη της κυβέρνησής σας, παραμένω ελεύθερος και ικανός να δημοσιοποιώ πληροφορίες που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

άσχετα με όσες παραπάνω μέρες ζωής μου απομένουν, παραμένω αφοσιωμένος στον αγώνα για δικαιοσύνη σε αυτόν τον άνισο κόσμο. αν αυτές οι μέρες αποτελέσουν κάποια συνεισφορά στο κοινό καλό, αυτό θα έχει γίνει χάρη στις αρχές του Ισημερινού.

παρακαλώ δεχτείτε την ευγνωμοσύνη μου εκ μέρους την κυβέρνησή σας και του λαού της Δημοκρατίας του Εκουαδόρ, καθώς και τον μεγάλο προσωπικό θαυμασμό μου για τη δέσμευσή σας να κάνετε το σωστό αντί  αυτού που θα σας προσφέρει ανταμοιβή."

 Edward Joseph Snowden

πηγή