Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

new age


Η "νέα εποχή" είναι ένα κίνημα το οποίο έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη της συνειδητότητας έτσι ώστε να μας προετοιμάσει για την εποχή του Υδροχόου, την είσοδο της διεύθυνσης του άξονα της γης, στο σημείο του ουρανού, που σύμφωνα με τους αστρολόγους βρίσκεται το ζώδιο του Υδροχόου. Κατά τους αστρολόγους, με την είσοδό μας εκεί, θα αναπτύξουμε καλύτερη επικοινωνία όλα τα όντα της γης, θα βιώσουμε την ολότητα, τον συσχετισμό και την αλληλεπίδραση μεταξύ μας. Αυτό δηλαδή που είχαν στο μυαλό τους όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι μέχρι τώρα.
Ωραία όλα αυτά. Αλλά....πού ξεφύτρωσαν ξαφνικά, γκουρού, δάσκαλοι, ενορατικοί, διορατικοί, μελλοντολόγοι, μέντιουμ, channelers, θεραπευτές, καθοδηγητές, ταρωτζούδες, κρυσταλλομάντεις, κρυσταλλοθεραπευτές, κληρονομικοχαρισματικοί, σαμάνοι.....
Πας σε φεστιβάλ new age και τα βλέπεις όλα. Από ταρώ μέχρι συστήματα ενεργειακού καθαρισμού χώρων. Από σιάτσου μέχρι γκλιν-γκλον...ξέρετε αυτά που κρεμάνε από φωτιστικά. Μια καλοστημένη επιχείρηση με πολλά κέρδη. Πολύς χρήμας.
Ανήκω στον χώρο αυτό και ξέρω τα πράγματα από μέσα. Έχω β' βαθμό ρέικι και ασχολούμαι και με το ι-τσινγκ και με την αστρολογία. Αλλά... δεν έχω βγάλει ούτε δεκάρα από αυτά. Τα χρησιμοποιώ για αυτοβελτίωση και για ανάπτυξη θερμων ανθρώπινων σχέσεων.
Έτυχε να γνωρίσω (μέσω κάποιων αφελών-ναρκισσσευομένων φίλων) κάποιους από αυτούς. Η απάτη ήταν προφανής. Κανάλια που είχαν επαφές με Πλειάδες, Αλφα του Κενταυρου, Σείριο, εξωγήινες οντότητες, γήινες οντότητες, αγγέλους, ανώτερους εαυτούς...
Λέξεις όπως ισορροπία, γαλήνη, κάρμα, ντάρμα, τσι, φενγκ-σούι, αποδοχή, συγχώρεση, αγάπη, προηγούμενη ζωή, τσάκρα, διαλογισμός, αστρική προβολή, χρησιμοποιούνται χωρίς πραγματικά να κατανοούνται.
Άνθρωποι που έχουν ανάγκη κάποιος επιτέλους να ασχοληθεί μ'αυτούς, μόνοι, απελπισμένοι, άνθρωποι που κάποτε ζήτησαν παρηγοριά στους κόλπους της εκκλησίας και δεν την βρήκαν, άνθρωποι πνιγμένοι στην πεζότητα και σκληρότητα της καθημερινότητας που ζητούν κάτι το υπερβατικό για να αποδράσουν, ευκολόπιστοι.
Και από την άλλη κομπογιαννίτες που θησαυρίζουν πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλλες. Σε κάποιο κέντρο "εσωτερισμού" τους έπεισαν πως μιλούν με τον Χριστό. Κάποια κυρία ζωγράφος και "ενορατική" σε συνδέει με τον άγγελό σου. Ακόμα και το ρέικι πάνε να γελοιοποιήσουν. Σαρανταδώδεκα είδη ρέικι επινόησαν. Καρούνα ρέικι, λαιτάριαν ρέικι, αγγελικό ρέικι...Αν ζούσε ο Ουσούι Μικάο (ο δημιουργός του ρέικι) θα φρίκαρε.
Έχω θυμώσει πολύ, ας μη συνεχίσω άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου