Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Φάλουν Γκονγκ
΄Η αλλοιώς Φάλουν Ντάφα.
Είναι μία εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στον διαλογισμό και στο τσι γκονγκ. Ο επινοητής της είναι ο Λι Χονγκτζι και την εφαρμόζει από 1992. Αποτελείται από σειρά 5 ασκήσεων πολύ απλών και ευκόλως εφαρμόσιμων από τον καθένα. Οι ρίζες της μεθόδου βρίσκονται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική η οποία βασίζεται στο άνοιγμα των φυσικών διόδων της βιοενέργειας (τσι), τους μεσημβρινούς του σώματος. Στην ίδια φιλοσοφία κινείται και ο βελονισμός και η ρεφλεξολογία.
Από το 1992 το Φάλουν Γκονγκ εφαρμοζόταν ελεύθερα στην "Κομμουνιστική" Κίνα και οι κομματάρχες τρίβαν με χαρά τα χέρια τους καθότι οι ασκούμενοι που ήταν και πάρα πολλοί (είχε ευρεία απήχηχη) είχαν τέλεια υγεία και δεν επιβάρυναν το Εθνικό Σύστημα Υγείας τους. Μέχρι το 1999.
Ξαφνικά για μη προφανείς (τότε) λόγους κηρύσσεται παράνομο. Οι ασκούμενοι φυλακίζονται, βασανίζονται, εκτελούνται. Τα πτώματα στην αρχή δεν δίνονται. Αργότερα όταν άρχισαν να τα ελέγχουν οι συγγενείς αποκαλύφθηκε η θηριωδία. Λείπαν όργανα από τα πτώματα. Αυτός ήταν και ο λόγος των εκτελέσεων. Η συγκομιδή οργάνων. Γιατί όπως προανέφερα, οι ασκούμενοι είχαν τέλεια υγεία.
Έρευνες έφεραν στο φως οργανωμένη διακίνηση από Πεκίνο σε χώρες της Ευρώπης και ΗΠΑ καθώς και επεμβάσεις μεταμόσχευσης μέσα στην Κίνα. Το θέμα έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και υπάρχουν κινήσεις σ'όλον τον κόσμο για την απελευθέρωση των κρατουμένων και απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα.
Πηγή:http:// http://www.falundafa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου