Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ένα καράβι για τη Γάζα


εχθές παρευρέθηκα στην ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας "ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ" που πραματοποιήθηκε στο κτίριο Γκίνη μέσα στο χώρο του Μετσόβιου. ο σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθούν πόροι για την αγορά καραβιού το οποίο θα φορτωθεί με πρώτες ύλες (τσιμέντο, σίδερο) και θα έχει προορισμό την πολιορκημένη Γάζα.
η Γάζα είναι 62 χρόνια αποκλεισμένη από ξηράς και θάλασσας και τις επιπτώσεις του αποκλεισμού λίγο-πολύ τις ξέρουμε. φτώχεια, ανεργία, έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, παιδική θνησιμότητα που κατεβάζει το μέσο όρο ηλικίας κάτω από τα 30 χρόνια, προσφυγιά και όλα τα άλλα επακόλουθα της Ισραηλινής κατοχής. και σ' όλην αυτήν την κατάσταση προστίθενται και οι βομβαρδισμοί και οι δολοφονικές επιθέσεις στα σπίτια των Παλαιστινίων.
δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθείται σπάσιμο το εμπάργκο. έγιναν κατά το παρελθόν απόπειρες που απέτυχαν (τα πλοία διεμβολίσθηκαν από την Μοσάντ) και μία τον Αύγουστο πέρσι που πέτυχε . 2 πλοία με έλληνες και ξένους ακτιβιστές του FREE GAZA MOVEMENT κατάφεραν και προσέγγισαν τη Γάζα.

το βίντεο είναι το 4ο κομμάτι του ντοκυμαντέρ GAZA WE ARE COMING του αγγλόφωνου AL JAZEERA



τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημα. περισσότερα στο SHIP TO GAZA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου