Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Να σε κυβερνούν σημαίνει......Να σε κυβερνούν σημαίνει να σε παρακολουθούν, να σε επιθεωρούν, να σε χαφιεδίζουν, να σε ελέγχουν, να σε νομοθετούν, να σε ρυθμίζουν, να σε περιορίζουν, να σε κατηχούν, να σε νουθετούν, να σε επιτηρούν, να σε αποτιμούν, να σε κρίνουν, να σε λογοκρίνουν, να σε διοικούν, άνθρωποι που δεν έχουν ούτε την αξία ούτε την αρετή για να το κάνουν.

Να σε κυβερνούν σημαίνει σε κάθε ενέργεια, σε κάθε συναλλαγή, σε κάθε κίνηση να σε καταχωρούν, να σε καταγράφουν, να σε απογράφουν, να σε διατιμούν, να σε σφραγίζουν, να σε καταμετρούν, να σε ταξινομούν, να σε κατοχυρώνουν, να σε αδειοδοτούν, να σε εξουσιοδοτούν, να σε σημειώνουν, να σε δασκαλεύουν, να σε εμποδίζουν, να σε ανασυντάσσουν, να σε διορθώνουν, να σε επανορθώνουν.

Σημαίνει με την πρόφαση των κοινών αναγκών και στο όνομα του γενικού συμφέροντος, να σε φορολογούν, να σε εξετάζουν, να σε ληστεύουν, να σε εκμεταλλεύονται, να σε μονοπωλούν, να σε σφετερίζονται, να σε καταχρώνται, να σε συμπιέζουν, να σε υποσκελίζουν, να σε εξαπατούν, να σε κλέβουν και έπειτα, με την παραμικρή διαμαρτυρία, με την πρώτη αντίρρησή σου, να σε καταστέλλουν, να σε αλλοιώνουν, να σε εξευτελίζουν, να σε προσβάλλουν, να κυνηγούν, να σε βασανίζουν, να σε επισκιάζουν, να σε παροπλίζουν, να σε φυλακίζουν, να σε τουφεκίζουν, να σε πυροβολούν, να σε δικάζουν, να σε καταδικάζουν, να σε εξορίζουν, να σε θυσιάζουν, να σε πουλούν, να σε προδίδουν, και στο τέλος να σε κοροϊδεύουν, να σε γελοιοποιούν, να σε βρίζουν, να σε ατιμάζουν.

Αυτό είναι η κυβέρνηση, αυτή είναι η δικαιοσύνη της, αυτή είναι η ηθική της. Κι όμως, υπάρχουν ανάμεσά μας δημοκράτες που παριστάνουν ότι η κυβέρνηση είναι κάτι χρήσιμο. Σοσιαλιστές που υποστηρίζουν αυτό το αίσχος στο όνομα της ελευθερίας, της ισότητας και της αδερφοσύνης. Εργάτες που θέτουν υποψηφιότητα για την προεδρία της δημοκρατίας! (Πιέρ Ζοζέφ Προυντόν)

3 σχόλια:

 1. Αυτοι ολοι ειναι λυκοι επειδη ο λαος ειναι προβατα.
  Οταν παψει ο λαος να ειναι προβατο τοτε δεν θα υπαρχει και λυκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. για να γίνει αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι πρόβατο. προς το παρόν η μεγάλη πλειοψηφία των συμπατριωτών μας την έχει δει αλεπού που μπορεί να ξεγελάσει το λύκο. αν πας έξω από εκλογικό κέντρο θα μείνεις άναυδος από τα σούρτα-φέρτα των γλυφοψηφοφόρων. "θα σε ψηφίσω κ. Τάδε αλλά θα μου τακτοποιήσεις το παιδί στο δήμο. αν και έχει τελειώσει Πάντειο δεν το πειράζει και απλός γραφιάς νά'ναι"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα ξερω καλη μου.
  Ανθρωπακια φοβισμενα ολοι τους.
  Γλυφουν τα παντα και τους παντες για μια θεσουλα.
  Ολη μερα αυτους βριζω απο το μπλοκ μου πλην καποιων διαλειματων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή