Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

η εμετική προκύρηξη

Η οργάνωση «Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο» με προκήρυξη που εστάλη στη zougla.gr αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας την Κυριακή το βράδυ, στα Πατήσια, που προκάλεσε τον θάνατο του 15χρονου Αφγανού.

"Το κίνημά μας έπιασε τον δειλό μαρξισμό και από εκεί εξήγαγε την έννοια του σοσιαλισμού. Κράτησε επίσης τον εθνικισμό της εξίσου δειλής μεσαίας τάξης. Από τα δύο αυτά στοιχεία προέκυψε ο τρόπος ζωής μας, τόσο καθαρός όσο ένα κρύσταλλο, η σύνθεση."

Στην Ελλάδα του 2010 κινδυνεύουμε να γίνουμε ξένοι στην ίδια μας τη χώρα. Όλες οι προβλέψεις μιλάνε για κατακόρυφη αύξηση των αλλοδαπών την επόμενη πενταετία. Αλλοδαποί οι οποιοι θα καλύψουν θέσεις εργασίας που οι σύγχρονοι και βολεμένοι "έλληνες" δε θέλουν ούτε να σκέφτονται. Τα σύνορά μας ορθάνοιχτα από παντού και κυρίως από την ανατολική πλευρά των καλών μας γειτόνων. Οι ελληνικές κυβερνήσεις ανύπαρκτες όπως και οι προτάσεις τους πάνω στο μεταναστευτικό. Χρειάζεται βλέπετε πολλά κότσια και αποφασιστικότητα για να λειτουργήσει κάτι παρόμοιο με αυτό που εφαρμόζεται εδώ και λίγο καιρό στη γείτονα Ιταλία. Όσο για την εκπροσώπηση του "πατριωτικού χώρου" στη βουλή δε θα ξοδέψουμε καθόλου χώρο σ'αυτό μας το κείμενο.

Αναπολούμε τις εποχές, όχι και τόσο παλιά, που μπορούσαμε να κυκλοφορούμε χαλαροί στις γειτονιές μας τα βράδυα χωρίς να κοιτάμε πίσω απ΄την πλατη μας καθε λεπτό. Όσοι αλλοδαποί δε μπορέσουν να βρούνε δουλειά είναι λογικό να μεταπηδήσουν στην παρανομία ή να παραμένουν εξαθλιωμένοι στους δρόμους ή στιβαγμένοι σε σπίτια σαν σκουπίδια. Αυτή την κατάσταση δεν είμαστε διαθετιμένοι να την ανεχόμαστε για πάντα. Ούτε στα Πατήσια ούτε πουθενά έξω οι αλλοδαποί από κάθε γειτονιά. Και για το δικό μας και το δικό τους καλό.

Από δω και πέρα κανένα τζαμί και καμιά μάζωξη τους να μην μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής. Και βέβαια δε μπορούμε να περιμένουμε από κανένα κράτος να πράξει τα αυτονόητα γιατί δεν είναι αυτή η απαρχαιωμένη αποστολή του. Εμείς προτάσσουμε αντιεξουσιαστικές κοινωνίες φυλετικού χαρακτήρα και από δω και πέρα προς αυτή την κατεύθυνση θα κινούμαστε.

Εμπρός για ένα νέο και μαζικό Επαναστατικό Μέτωπο!
Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους αγωνιστές της Combat 18!

Υ.Γ.1: Δε θα μιλήσουμε για παράπλευρη απώλια αλλά ούτε και θα ζητήσουμε τη συγχώρεση κανενός καθός είμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο πεθαίνουν ακόμη και μικρά παιδιά.

Υ.Γ.2: "Λυπούμαστε" όμως ειλικρινά για ένα άλλο πρόσφατο γεγονός. Για την "έξωση" που έγινε πρόσφατα στα γραφεία της Προδοτικής Οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Τα συλληπητήριά μας "σύντροφοι".

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

2 ώρες χωρίς διόδια



το Συντονιστικό Επιτροπων κατά των Διοδίων http://diodiastop.blogspot.com/ και οι Επιτροπές Ενάντια στην Ακρίβεια http://www.akribeia-stop.gr/κατέλαβαν σήμερα τα διόδια των:

Μαλγάρων Θεσσαλονίκης
Λεπτοκαρυάς Πιερίας
Μοσχοχωρίου Λάρισας
Τραγάνας Φθιώτιδας
Αφιδνών Αττικής
Μεταμόρφωσης Αττικής
Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου
Σπαθοβουνίου Τριπόλεως

και τα άνοιξαν για να περνούν τα αυτοκίνητα ελεύθερα. μοίρασαν προκυρήξεις και ενημέρωσαν τους οδηγούς για την κίνηση διαμαρτυρίας τους. οι οδηγοί αντέδρασαν μα ενθουσιασμό, κορνάροντας, δημιουργώντας κλίμα φιέστας. η κατάληψη διήρκεσε από 12.00 έως 14.00
η φωτο ειναι από τα διόδια της Μεταμόρφωσης που συμμετείχα.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

το καράβι

αναδασώσεις-καταστροφή


συμφωνώ απόλυτα με τα παιδιά της κίνησης GREEN IT AGAIN και Δασαμάρι SOS για τον τρόπο που γίνονται οι αναδασώσεις από το ΥΠΕΚΑ και συνυπογράφω τις προτάσεις τους.
το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι πρέπει κάποια στιγμή να βάλουν στο τραπέζι τη μέθοδο FUKUOKA. είναι αποτελεσματική και πάμφθηνη και κερδίζει συνεχώς υποστηρικτές

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

απεργία 11ης Μαρτίου

the shock doctrine

το βιβλίο της Ναόμι Κλάιν πάλι επίκαιρο. η Εβραιοκαναδή φιλόσοφος μετά το NO LOGO που ονομάσθηκε "βίβλος της αντιπαγκοσμιοποίησης" ξανά γράφει το THE SHOCK DOCTRINE που εξηγεί γλαφυρά πως μετά από μία κατάσταση σοκ (έντονου στρες) προκαλούμενη είτε φυσικά (σεισμοί, τσουνάμι, τυφώνες) είτε τεχνητά (πόλεμος, πραξικόπημα, εξέγερση, τρομοκρατικό χτύπημα) η κοινωνία αδιαμαρτύρητα δέχεται κάθε αντιλαϊκό μέτρο και υποτάσσεται χωρίς αντίσταση. μήπως η "χρεωκοπία" είναι κι αυτή δημιουργούμενη για τον ίδιο λόγο;

και το βίντεο

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

η Ναόμι Κλάιν για την Χιλή


Την συμβολή πρακτικών που υιοθετήθηκαν κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τον σοσιαλιστή Allende στην σωτηρία της Χιλής από τον πρόσφατο σεισμό, επισημαίνει η Naomi Klein. Η ίδια αντιδρά σε κάθε προσπάθεια οικειοποίησης των σωτήριων αυτών πρακτικών από οπαδούς άλλων οικονομικών και πολιτικών θεωριών.

“Από τη στιγμή που η απορρύθμιση προξένησε παγκόσμια οικονομική κρίση το Σεπτέμβριο του 2009 και όλοι ασπάστηκαν ξανά το Κεϋνσιανό δόγμα, δεν είναι εύκολο να είναι κανείς φανατικός οπαδός του οικονομολόγου Milton Friedman. Σε τέτοιο βαθμό έχει χάσει την αξιοπιστία του η άποψη του για φονταμενταλισμό της ελεύθερης αγοράς (free-market fundamentalism) που οι οπαδοί του προσπαθούν απελπισμένα να καρπωθούν ιδεολογικές νίκες, όσο υπερβολική κι αν είναι αυτή η πρακτική» αναφέρει η Naomi Klein σε πρόσφατο άρθρο της στο «Τhe Nation.»
Ο λόγος για ένα ιδιαιτέρως ειδεχθές παράδειγμα αυτής της πρακτικής: μόλις δυο μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Χιλή, ο αρθρογράφος της Wall Street Bret Stephens ενημέρωσε τους αναγνώστες του ότι «σίγουρα το πνεύμα του Milton Friedman περιπλανιέται προστατευτικά πάνω από τη Χιλή», γιατί «σε αυτόν η χώρα άντεξε μια τραγωδία που οπουδήποτε αλλού θα ήταν καταστροφή... Δεν είναι τυχαίο το ότι οι Χιλιανοί ζούσαν σε σπίτια από τούβλα και οι Αϊτινοί σε σπίτια από άχυρα» όταν ήρθε η καταστροφή.

O λόγος για τις συμβουλές του Friedman στον δικτάτορα Augusto Pinochet. Και είναι εξαιτίας των συμβουλών αυτών, σύμφωνα πάντα με τον κ. Stephens, που η Χιλή έχει από τους «αυστηρότερους κανόνες κατασκευής σπιτιών. »

Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη θεωρία αυτή, αντιτάσσει η κα Klein στο άρθρο της: οι κανόνες αυτοί για αντισεισμική προστασία υιοθετήθηκαν το 1972. Ένα χρόνο, δηλαδή, πριν την άνοδο στην εξουσία του Pinochet. Aν μάλιστα κάποιος πρέπει να πάρει τα ένσημα για τα μέτρα αυτά, αυτός είναι ο Salvador Allende, ο δημοκρατικά εκλεγμένος σοσιαλιστής πρόεδρος της Χιλής, πριν το πραξικόπημα με την στήριξη της Αμερικής.
Η Naomi Klein κάνει ακόμα λόγο για τη σημαντική ανάπτυξη της λατινοαμερικανικής χώρας τη δεκαετία του 1960, πριν δηλαδή την άνοδο του Pinochet στην εξουσία. «Η Χιλή της δεκαετίας του 1960 διέθετε το καλύτερο εκπαιδευτικό και σύστημα περίθαλψης στην ήπειρο, όπως και έναν ισχυρό βιομηχανικό τομέα και μια ταχεία αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη. Οι Χιλιανοί είχαν εμπιστοσύνη στο κράτος τους και γι αυτό εξέλεξαν τον Allende για περαιτέρω ανάπτυξή του» τονίζει.

Στην κατάσταση αυτή αντιπαραθέτει την ταχεία αποδιοργάνωση της χώρας τον καιρό του Pinochet και των Αμερικανών συμβούλων του -του Friedman συμπεριλαμβανομένου. Ακολούθησαν η παρακμή της οικονομίας με σωρεία ιδιωτικοποιήσεων και πρακτικές αποβιομηχανοποίησης , η αύξηση της ανεργίας, η παρακμή της δημόσιας σφαίρας και η περίφημη κρίση διαφθοράς και δημοσίου χρέους του 1982.
Πρέπει να είμαστε όλοι ευγνώμονες σήμερα που οι αμερικανοί σύμβουλοι του Pinochet δεν κατέστρεψαν το πλέγμα κανόνων για κατασκευή κτηρίων του Allende, στο οποίο μάλιστα, όπως κάποιοι τονίζουν, η νέα κυβέρνηση ήταν αντίθετη, καταλήγει η κα Klein. Κι όμως, αυτό ήταν που έσωσε πρόσφατα τη χώρα.

Πηγή: The Nation

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ο Άλεξ Τζόουνς για μας

μέχρι και οι Αμερικανοί παλαιοσυντηρητικοί πήραν πρέφα τί μας έστησε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και τα όργανά του (Ε.Ε., Δ.Ν.Τ.). ο Άλεξ Τζόουνς είναι δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφώνου στο Ώστιν του Τέξας.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ένα καράβι για τη Γάζα


εχθές παρευρέθηκα στην ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας "ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ" που πραματοποιήθηκε στο κτίριο Γκίνη μέσα στο χώρο του Μετσόβιου. ο σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθούν πόροι για την αγορά καραβιού το οποίο θα φορτωθεί με πρώτες ύλες (τσιμέντο, σίδερο) και θα έχει προορισμό την πολιορκημένη Γάζα.
η Γάζα είναι 62 χρόνια αποκλεισμένη από ξηράς και θάλασσας και τις επιπτώσεις του αποκλεισμού λίγο-πολύ τις ξέρουμε. φτώχεια, ανεργία, έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, παιδική θνησιμότητα που κατεβάζει το μέσο όρο ηλικίας κάτω από τα 30 χρόνια, προσφυγιά και όλα τα άλλα επακόλουθα της Ισραηλινής κατοχής. και σ' όλην αυτήν την κατάσταση προστίθενται και οι βομβαρδισμοί και οι δολοφονικές επιθέσεις στα σπίτια των Παλαιστινίων.
δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθείται σπάσιμο το εμπάργκο. έγιναν κατά το παρελθόν απόπειρες που απέτυχαν (τα πλοία διεμβολίσθηκαν από την Μοσάντ) και μία τον Αύγουστο πέρσι που πέτυχε . 2 πλοία με έλληνες και ξένους ακτιβιστές του FREE GAZA MOVEMENT κατάφεραν και προσέγγισαν τη Γάζα.

το βίντεο είναι το 4ο κομμάτι του ντοκυμαντέρ GAZA WE ARE COMING του αγγλόφωνου AL JAZEERA



τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημα. περισσότερα στο SHIP TO GAZA

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ο δήμιος του έρωτα


"δεν μ' αρέσει να δουλεύω μ' ερωτευμένους. ίσως γιατί τους ζηλεύω... κι εγώ ο ίδιος λαχταράω να μαγευτώ. ίσως πάλι γιατί ο έρωτας και η ψυχοθεραπεία είναι μεταξύ τους ασύμβατα. ο καλός θεραπευτής πολεμάει το σκοτάδι και ζητάει το φως, ενώ ο έρωτας συντηρείται από το μυστήριο και καταρρέει μόλις αρχίσεις να τον εξετάζεις σχολαστικά. και γω σιχαίνομαι να γίνομαι ο δήμιος του έρωτα"
Irvin D. Yalom
ψυχίατρος, καθηγητής του Stanford, συγγραφέας

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

φασισμός

μην χαίρεστε που πέθανε το κτήνος. η σκύλα που το γέννησε ζει ακόμα και είναι πάλι σε οργασμό
Μπέρτολτ Μπρεχτ (όταν είδε τον κόσμο στις πλατείες των πόλεων να πανηγυρίζει για το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου)