Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργο – Open Letter to the Greek Prime Minister


Πρωθυπουργέ Γεώργιε Α. Παπανδρέου,

Είμαστε οι Anonymous. Μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, οι λαοί δύο χωρών της Μεσογείου ξεσηκώθηκαν ενάντια στα τυραννικά καθεστώτα που τις κυβερνούσαν. Ξεσηκώθηκαν ενάντια σε δυνάστες στυγνούς, αδίστακτους, που εξουσίαζαν τους λαούς τους με στέρηση των βασικότερων ελευθεριών που περιγράφονται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – ρητορική ερώτηση: σας θυμίζει άραγε τίποτα ή μήπως εσείς και οι κοντυλοφόροι που σας υποστηρίζουν τη θεωρείτε κενό γράμμα και περιττή; – , με βασανιστήρια, προβοκάτορες, μυστικούς μπάτσους, χαφιέδες, φακέλωμα και δολοφονίες αντιφρονούντων, δίκες που προσβάλλουν κάθε έννοια δικονομίας, βάναυση καταστολή διαδηλώσεων κ.ο.κ. Σας θυμίζουν άραγε κάτι οι πρακτικές αυτών των “ηγετών”; Θα έπρεπε. Αν δεν σας θυμίζουν κάποιον, σας συνιστούμε να κοιταχτείτε στον καθρέπτη. Τις πρακτικές που εφαρμόζετε κι εσείς ενάντια στον ελληνικό λαό εφήρμοσαν κι αυτοί. Κι οι λαοί τελικά ξεσηκώθηκαν. Ο ένας από αυτούς τους “ηγέτες” ήδη έπεσε. Ο άλλος πασχίζει, με μισθοφόρους, τραμπούκους και παρακρατικούς δολοφόνους να κρατηθεί για λίγες ακόμα μέρες στην εξουσία.

Έχουν όμως κι ένα ακόμα κοινό μ’εσάς αυτοί οι “ηγέτες”: είναι μέλη της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς που ανερυθρίαστα λέει πως προωθεί “προοδευτικές πολιτικές για ένα δικαιότερο κόσμο” (sic). Ο Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί, έκπτωτος τύραννος της Τυνησίας, διαγράφηκε από την (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή μόνον όταν ξεσηκώθηκε εναντίον του ο λαός και τον έστειλε από εκεί που ήρθε. Τόσα χρόνια, η (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνής δεν ήξερε. Δεν άκουγε. Κάνατε όλοι σας – και εσείς προσωπικά κύριε Παπανδρέου – τα στραβά μάτια. Ξέρατε όμως τι κουμάσι ήταν ο Μπεν Αλί. Το καθεστώς του Μπεν Αλί ήταν ένα φίμωτρο για κάθε ευσυνείδητο δημοσιογράφο (143η θέση μεταξύ 173 κρατών σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου – κι εσείς προς τα εκεί πάτε με περισσή μεθοδικότητα). Ο Μπεν Αλί ήταν ένας μισότρελος δικτάτορας που γι’αυτόν η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία απολύτως αξία. Το ξέρατε όλοι εσείς οι “εντιμότατοι” κύριοι της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλλά για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, και πιο καλά απ’όλους εσείς που είστε πρόεδρος της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κάνατε τα στραβά μάτια.

Όπως ακριβώς κάνατε – και συνεχίζετε να κάνετε – τα στραβά μάτια και για τον άλλο “εντιμότατο” κύριο, τον Χόσνι Μουμπάρακ. Βλέπετε τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί τώρα απέναντι στο τσουνάμι της λαϊκής οργής. Εσείς βέβαια δε φτάσατε ακόμα στο σημείο να δώσετε εντολή (όπως πολύ θα ήθελαν οι “σοβαροί σας συνομιλητές” και συγκυβερνώντες Γεώργιος Καρατζαφέρης και Άδωνης Γεωργιάδης) στα ΜΑΤ και στους μπάτσους να ανοίξουν πυρ και να εκτελέσουν διαδηλωτές – και μόνο το ότι ο ελληνικός λαός ξέρει ότι οι μπάτσοι σας είναι ένα τσούρμο ψυχάκηδες που δε διστάζουν στα καλά καθούμενα να δολοφονήσουν ένα 15χρονο παιδί είναι αρκετά ικανό φόβητρο προς το παρόν. Και δεν έχετε φτάσει ακόμα στο σημείο να κατεβάσετε τους διαδικτυακούς και τηλεπικοινωνιακούς διακόπτες. Άλλωστε, ξέρετε ότι η Vodafone θα σας βοηθήσει με “νόμιμες” συνακροάσεις σε βάρος χιλιάδων πολιτών. Κι αν τα βρείτε πολύ σκούρα, ε, δεν αμφιβάλλουμε ότι κι εσείς θα ακολουθήσετε τα χνάρια του Μουμπάρακ. Άλλωστε, φροντίσατε μέσω του Υπουργού Εξωτερικών να δώσετε το στίγμα σας: παριστάνετε τους φίλους της Δημοκρατίας, της νομιμότητας και της ειρήνης, αλλά τρέμετε στην ιδέα να πέσει και αυτός ο δικτάτορας.

Το ωραίο είναι ότι και αυτός ο παράφρονας τύραννος είναι μέλος του οργανισμού στον οποίο είστε πρόεδρος. Τόσα χρόνια κύριε Παπανδρέου, δε βλέπατε εσείς και οι υπόλοιποι στην (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή τι είναι ο Μουμπάρακ; Τώρα το ανακαλύψατε και πέσατε από τα σύννεφα; Ήταν άραγε τόσο μεγάλη έκπληξη για εσάς κύριε Παπανδρέου; Το γελοίον δε του πράγματος είναι ότι ακόμα αμφιταλαντεύεστε και διστάζετε να τον διαγράψετε από την (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή, παρ’όλο που βλέπετε τη φασιστική του νοοτροπία σε όλο της το μεγαλείο. Δε σας ψέγουμε όμως για το δισταγμό σας να διαγράψετε και αυτό το κάθαρμα. Σας ψέγουμε, εσάς προσωπικά και όλη σας την ομήγυρη, για το ότι ποτέ δε μιλήσατε και ποτέ δεν αποβάλατε αυτά τα δυο υποκείμενα.

Και δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις αυτοί οι δυο δικτάτορες: έχουμε και τον υπερεθνικιστή Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος έχει κάθε βράδυ απανωτές ονειρώξεις με τη φαντασίωση ότι σφάζει όλους τους Παλαιστινίους και όλους τους επικριτές του ισραηλινού εθνικισμού· έναν φανατισμένο ρατσιστή πολεμοκάπηλο, πιστό στα “διδάγματα” του ψυχανώμαλου φασίστα Ραββίνου Μάρτιν Ντέιβιντ “Ραβ Μέιρ” Καχάνε (Rabbi Martin David “Rav Meir” Kahane). Δεν ξέρετε τι ήταν ο Καχάνε; Φανταστείτε να συνδυάζατε το νεοναζί τρομοκράτη Νικόλαο Μιχαλολιάκο (με τον οποίο χαριεντίζεται ο υποστηριζόμενος από εσάς νυν δήμαρχος Αθηναίων – να τον χαίρεστε) και τον παλαιάς κοπής παρακρατικό νεοναζί Κωνσταντίνο Α. Πλεύρη – αλλά σε εβραϊκή εκδοχή. Τέτοια μυαλά κουβαλάει ο Νετανιάχου κι εσείς συνεχίζετε να τον έχετε ως αξιότιμο μέλος και συνομιλητή στον οργανισμό του οποίου προεδρεύετε.

Είναι λοιπόν να απορείτε, κ. Παπανδρέου, που παραλλάξαμε έτσι το όνομα του πολιτικού φορέα στον οποίο ανήκει το κόμμα σας; Όταν ανέχεστε και υποστηρίζετε φασίστες και στυγνούς δικτάτορες, όταν κάνετε τα στραβά μάτια σε κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν ΕΣΕΙΣ ο ίδιος – ναι κ. Παπανδρέου, για τη δική σας κυβέρνηση μιλάμε τώρα – παραβιάζετε κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος με τη βίαιη καταστολή κάθε αντίθετης φωνής, με τη χυδαία κατασυκοφάντηση κάθε αντίθετης άποψης, με την προπαγάνδιση του φασισμού, της ξενοφοβίας και του σκληρού ρατσισμού του Λά.Ο.Σ., με την άτυπη συνύπαρξή σας στην κυβέρνηση με τον κρυφοναζιστικό εσμό του προαναφερθέντος κόμματος, είναι να απορείτε που λέμε ότι ο πολιτικός φορέας στον οποίο ανήκει το κόμμα σας είναι εθνικοσοσιαλιστικός;

Σας ξεκαθαρίζουμε μια για πάντα και σας προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλες βιαιοπραγίες εκ μέρους μπάτσων ή παρακρατικών (και ειδικά μελών της “Χρυσής Αυγής”) εις βάρος οποιουδήποτε. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλη ρατσιστική ρητορική στα κανάλια και στις εφημερίδες. Μαζέψτε τους ΜΑΤατζήδες. Μαζέψτε τους μπάτσους. Μαζέψτε τους υπουργούς και τους βουλευτές σας. Μαζέψτε τους συγκυβερνώντες σας – δηλαδή τους κρυφοναζί (ενίοτε και φανεροναζί) του Λά.Ο.Σ. Μαζέψτε τους κρατικοδίαιτους-χαραμοφάηδες πολυθεσίτες “δημοσιογράφους” που έχετε για φερέφωνα. Αρκετά προκλητική είναι η ατιμωρησία που ο νυν Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος θέσπισε για τη συντεχνία σας, τη συντεχνία των πολιτικών. Μην προκαλείτε άλλο, γιατί η Αίγυπτος είναι κοντά. Πιο κοντά απ’ό,τι νομίζετε. Κι αν εσείς ο “σοσιαλιστής” προτιμήσατε να μην πάρετε θέση ανάμεσα στο λαό της Αιγύπτου και στο δικτάτορα που έχετε για μέλος στην (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή, εμείς οι Anonymous έχουμε ήδη κάνει τις επιλογές μας κι έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Εμείς είμαστε με τους πολίτες. Εσείς αποδείξατε ότι το λαό τον θεωρείτε εχθρό. Και μεταξύ εχθρών μπορεί να υπάρξει μονάχα πόλεμος.

Να προσέχετε μόνο τι ζητάτε, γιατί μπορεί αυτό ακριβώς να σας προσφερθεί. Κι αν εσείς κύριε Παπανδρέου έχετε στη διάθεσή σας “άνδρες” με χημικά όπλα των οποίων η χρήση κατά στρατιωτικού προσωπικού ή αμάχων αποτελεί έγκλημα πολέμου και με πυροβόλα όπλα και σφαίρες (μιλάμε για τους ΜΑΤατζήδες με τα δακρυγόνα τους και τους πιστολάδες μπάτσους σας), εμείς έχουμε κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο: την ικανότητα να ενημερώσουμε όλη την υφήλιο για το ποιόν σας. Θα μάθει όλος ο κόσμος πόσο ίδιος είστε με τον Μουμπάρακ και τον Μπεν Αλί και τον Νετανιάχου. Θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα που συγκαλύψατε και για το πώς μεθοδεύσατε το ξεπούλημα του λαού σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχατε και για όλες τις παρανομίες στις οποίες συναινέσατε με την ψήφο σας στη βουλή. Αφού επιλέξατε λοιπόν κ. Παπανδρέου το μονοπάτι του πολέμου ενάντια στο λαό σας, θα σας πολεμήσουμε και εμείς. Όπως πολεμήσαμε και τον Μπεν Αλί. Όπως πολεμάμε το φίλο σας το Μουμπάρακ. Την ίδια αντιμετώπιση θα έχετε κι εσείς από εμάς. Και την ίδια τύχη με αυτούς τους τυράννους θα έχετε κι εσείς και όλοι οι αυλικοί σας.

Σημαντική ενημέρωση: Πληροφορηθήκαμε ότι χθες, 2 Φεβρουαρίου 2011, αποφασίσατε τελικά να διώξετε από την (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή τον “κύριο” Μουμπάρακ και το φασιστικό του κόμμα. Λυπούμαστε πάρα πολύ, αλλά δεν πρόκειται να αναιρέσουμε ούτε λέξη από όσα έχουμε γράψει για εσάς και τον οργανισμό σας, γιατί γνωρίζατε τι άτομο είναι, γνωρίζατε εδώ και χρόνια πώς μεταχειρίζεται το λαό του. Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί ο Αιγυπτιακός λαός για να αναθεωρήσετε τη στάση σας που υποδεχόσασταν τον τύραννο με ανοιχτές αγκάλες. Με άλλα λόγια, δράσατε πολύ αργά και η δράση σας είναι ανεπαρκής.


Είμαστε Λεγεών.

Δεν συγχωρούμε.

Δεν ξεχνάμε.

English translation:

.

Prime Minister Georgios Andreas Papandreou,

.

We are Anonymous. Within the span of only two weeks, the peoples of two Mediterranean countries rose up against the tyrannic regimes that ruled over them. They rose up against rulers ruthless, devious, who exerted power over their peoples by depriving them of the most basic freedoms set forth in the Universal Declaration of Human Rights – rhetorical question: does this declaration ring any bells to you or is it just a bunch of empty words that should be done away with? – , with torture, usage of agents provocateurs, covert cops, snitches, warrantless wiretapping and murders of dissenters, parody trials, brutal suppression of even the most peaceful demonstrations and protests etc. Do the practices of these “leaders” remind you of anything or anyone? They should. If they don’t remind you of anyone, we recommend that you look into a mirror. These are the practices that you employ against the Greek people; the practices that these “leaders” have employed against their peoples. And the peoples revolted in the end. One of these “leaders” already went down. The other one tries, with mercenaries and para-state thugs, to hold on to the last vestiges of his power for a few more days.

These “leaders” share another trait with you: they are all members of the (national)Socialist International. The (national)Socialist International that shamelessly claims to promote “progressive politics for a fairer world” (sic). Zine El Abidine Ben Ali, deposed tyrant of Tunisia, was removed from the (national)Socialist International only when the people revolted and ousted him from the country. All these years, the (national)Socialist International didn’t know. It didn’t hear. All of you – and you personally Mr. Papandreou – turned a blind eye. You knew, of course, what Ben Ali was really all about. The Ben Ali regime was a mouthgag for every self-respecting journalist (143rd position among 173 states in terms of freedom of Press – and you, with “enviable” diligence and zeal, are marching to achieve this unenviable position). Ben Ali was a half-crazed dictator that placed no value whatsoever in human life. All of you “distinguished” gentlemen of the (national)Socialist International knew it. But for reasons we all know, and above all you personally know, as President of the (national)Socialist International, you all looked the other way.

Just like you do – and insist on doing – for the other “esteemed” gentleman, Hosni Mubarak. You see the way he handles the tsunami of his citizens’ wrath. You of course have not – yet – given the cops and the SWAT teams (much to your “serious interlocutors” , ultra-nationalist/populist demagogues Georgios “Karatzaführer” Karatzaferis and Adonis Georgiades) the order to open fire and murder protesters; the mere fact that the Greek people know that your Police has proven it will not hesitate to murder a 15-year-old child in cold blood, “just because”, is enough of a deterrent for the time being. And you have not yet reached the point of taking down the country’s internet and telephone connections. After all, you know that Vodafone will most willingly aid you in carrying out your “duties” through “legitimate” warrantless wiretapping of thousands of citizens. And if things turn really bad for you, we have no doubt that you will follow in Mubarak’s footsteps. After all, through your Minister of Foreign Affairs, you made sure everyone knew where you stand: you pose as a friend of Democracy, law and peace, but tremble in the thought that this dictator might also fall.

What is really amusing is that this deranged tyrant is also a member of the political organization over which you preside. All these years, Mr. Papandreou, couldn’t you and the rest in the (national)Socialist International see Mubarak’s true colors? Didn’t the revelation that he is a bloodthirsty dictator dawn on you up until now? Was it such a great surprise to you, Mr. Papandreou? What makes an already amusing situation ridiculous is that you still have misgivings and hesitate to remove him from the (national)Socialist International, even though you see his fascist mentality in all its glory. We don’t blame you for your hesitation to remove this scumbag too. We blame you personally and the rest of your esteemed company for the fact that you never spoke up and never ousted these two persons.

And these two instances are not “isolated incidents”: we also have the ultra-nationalist Benjamin Netanyahu, whose sleep is riddled with wet dreams of slaughtering every Palestinian and every opponent of Israeli nationalism; a fanatical racist warmonger, adhering to the “teachings” of Rabbi David “Rav Meir” Kahane. Don’t you know who and what Kahane was? Let us illustrate this to you in high-resolution black-and-white: imagine combining neonazi terrorist (and now, sadly, thanks to a racist, xenophobic propaganda that your government and its associated corporate media has spread and of which we shall speak in upcoming releases, member of the Athenian municipal council, with whom your current mayor of Athens accepts to be in the same room, thus disgracing the Greek nation) Nikolaos Michaloliakos (führer of the violent neonazi terror group “Chrysi Avyi” – Golden Dawn) with the “old school” self-confessed neonazi para-state lackey Konstantinos Plevris, but in a Jewish version. Such is Netanyahu’s mentality and ideology and you insist on having him as a member in the political organization of which you act as president.

Do you still wonder, Mr. Papandreou, why we changed the name of the political institution of which your party is a member? When you tolerate and support fascists and brutal dictators, when you turn a blind eye to blatant violations of human rights, when YOU – yes, Mr. Papandreou, this is your government we are now talking about – violate every human right through the violent suppression of every opposing voice, through a government-sponsored propaganda promoting the Popular Orthodox Rally’s fascism, xenophobia and hard-line racism, through the informal coexistence of your party and the nationalist-populist (and crypto-nazi) Popular Orthodox Rally, do you still wonder why we say that you preside over a national-socialist political organization?

Let us make it very clear once and for all and warn you that we will not tolerate any more brutality on behalf of your cops or para-state thugs (especially the members of “Chrysi Avyi”). We will not tolerate any more racist rhetoric in the media. Put the leash back on your SWAT mutts. Put the leash back on your cops. Put the leash back on your ministers and parliament members. Put the leash back on your co-governing crypto-nazis (and sometimes not so “crypto”) of the Popular Orthodox Rally. Put the leash back on your state-paid, good-for-nothing “journalists” you have as mouthpieces. The complete lack of accountability and penal responsibility that your Minister of Defense, Evangelos Venizelos, legislated during his previous tenure as Minister of Justice for your guild (the politicians’ guild) is defiant enough. Do not provoke the people anymore, for Egypt is close. Closer than you might think. And if you, the “socialist”, chose to not choose between the people of Egypt and the dictator you have as an “esteemed” member of your (national)Socialist International, we Anonymous have already made our choice and have made our decisions. We are on the citizens’ side. You have proven that you consider the people to be your enemy. And between enemies only war can be made.

Just be careful of what you ask for, because it might be precisely what you will be offered. And if you, Mr. Papandreou, have “men” with chemical weapons whose usage against military personnel and civilians by an army is a war crime, if you have “men” with firearms and bullets (we are talking about your SWAT mutts, their CS gases and your trigger-happy, gun-crazy cops), we have something far more dangerous: the ability to inform the whole world of what you are. Everyone in the world will learn how awfully identical you are with Mubarak and Ben Ali and Netanyahu. The whole world will learn about every scandal you covered up and about how you premeditated the selling-out of your country to the financial terrorists of the International Monetary Fund. The whole world will learn about every scandal of the governments in which you participated and for every shady action you voted for as a member of the Greek parliament. Since you, Mr. Papandreou, chose to walk the path of war against your people, we will fight you, side by side with your people. Like we fought Ben Ali. Like we are now fighting Mubarak. We will treat you in exactly the same way. And you and your courtiers will have exactly the same fate with these tyrants.

Important update: We were informed that yesterday, 2 February 2011, the (national)Socialist International finally decided to oust Hosni Mubarak and his fascist party. However, we have to inform you that this will not change our opinion of you or anything of what we have already written about you and your political organization, because you knew what sort of person Mubarak is, you knew full well for years now how he treats his citizens, yet you remained silent and it took a revolution on the part of the Egyptian people for you to stop welcoming this tyrant with open arms. In other words, your action is too little, too late.


We are Legion.

We do not Forgive.

We do not Forget.

πηγή: http://legiongraeca.wordpress.com/2011/02/03/open-letter-greek-prime-minister/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου