Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

OccupyWallStreet

και όμως. συνέβη και αυτό. τα αμερικανάκια απέδειξαν ότι μόνο "αμερικανάκια" δεν είναι.
παρά την παραπληροφόρηση και την κατάμαυρη σαν πίσσα προπαγάνδα που υφίστανται από τα δικά τους ΜΜΕ, συνειδητοποίησαν τί επιτέλους παίζει και αντέδρασαν. βέβαια για να βλογάμε και τα γένια μας, οι Άραβες, Ισπανοί και Έλληνες τους έδωσαν τις ιδέες. αλλά εκεί τα πράγματα δεν είναι ευκολότερα απ' ότι εδώ ή στη Μαδρίτη. ήδη από την αρχή της πορείας που κατέληξε έξω από το διάσημο χρηματιστήριο άρχισαν τα μπατσόνια τους να τους απειλούν με συλλήψεις.
τη νύχτα αφού τραγούδησαν και απάγγειλαν ποιήματα κοιμήθηκαν σε υπνόσακους. σκηνές στα βίντεο δεν είδα αλλά πιθανότατα να υπάρχουν.
έχω την βεβαιότητα ότι αυτή είναι μια ιστορική μέρα για τις ΗΠΑ αλλά και για όλο τον πλανήτη. ζούμε σε εποχή κοσμοϊστορικών αλλαγών. όλη η υφήλιος ανεβαίνει σε επίπεδα συνειδητότητας και αντιλαμβάνεται ότι η απληστία κάποιων, που δεν είναι πάνω από το 1%, δεν πρέπει πλέον να καθιστά θύματα το 99%. η Γουόλ Στρητ ο ναός του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος πρώτη φορά απαξιώνεται και δαιμονοποιείται (δικαίως) έτσι.
περισσότερα: https://occupywallst.org/
"Μέχρι σήμερα δεν ήμαστε παρά υβρίδια, μισός άνθρωπος - μισό θηρίο. Οι κοινωνίες μας υπήρξαν ως τώρα τεράστιες αποθήκες, όπου ο άνθρωπος, υποβιβασμένος σε εμπόρευμα, εξίσου φθηνός και ευτελής, μπορούσε να πουληθεί και να αλλαχθεί με κάποιο άλλο. Ας εγκαινιάσουμε μια εποχή όπου ο άνθρωπος θα ξαναβρεί την αποστολή του ως στοχαστή και δημιουργού και θα ξαναγίνει αυτό που είναι και θα είναι πάντα: ένα ολοκληρωμένο ανθρώπινο ον."
Raoul Vaneigem 17 Ioυλίου 2010
(από το μήνυμα στους επαναστάτες της Ελλάδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου