Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

"προστασία" ή path to Persia



μετά τον απόηχο του gay pride, τη γέννηση του μικρού Τσίπρα και τις κραυγές του Άκη να αποφυλακίσουν την αγαπημένη του σύζυγο λέω να ασχοληθούμε και με κάτι λιγότερο ενδιαφέρον βεβαίως βεβαίως.

από πέρσι το χειμώνα έχουμε βίαια γεγονότα στη Συρία. οπαδοί της αντιπολίτευσης βγήκαν στους δρόμους ζητώντας αλλαγές στη διακυβέρνηση της χώρας. να φύγει δηλαδή ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ γιατί έχει πάρει κληρονομικά την διακυβέρνηση της χώρας από τον πατέρα του Χαφέζ. το αίτημα είχε λογική βάση. πρόκειται περί νεποτισμού.

στην διαδήλωση έγιναν συλλήψεις και φυλακίσεις αντικαθεστωτικών. κάποια μέσα μίλησαν για 3 θανάτους, άλλα για παραπληροφόρηση σχετικά με τους θανάτους αυτούς. ο σκοπός όμως αυτών που ήθελαν τρελά μια αποσταθεροποίηση στην περιοχή (στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται), επετεύχθη. και ποιοι είναι αυτοί που θέλουν αποσταθεροποίηση και καταστροφή όχι μόνο βέβαια της Συρίας αλλά και κάθε χώρας που δεν υποκύπτει στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια; μα φυσικά οι ίδιοι που κατέστρεψαν και διαμέλησαν τη Σερβία, τη Λιβύη, το Σουδάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, που έχουν κάνει απόβαση στη Σομαλία, στήριξαν τους πραξικοπηματίες της Παραγουάης και βομβαρδίζουν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη το Πακιστάν. να μην πάω πιο πίσω Βιετνάμ και Κορέα και υπόλοιπη Λατινική Αμερική γιατί βαριέμαι και να γράφω σελίδες ολόκληρες. οι ύαινες του ΝΑΤΟ-Ισραήλ.

από εκεί και πέρα μπήκε το νερό στ' αυλάκι και η από παλιά δοκιμασμένη συνταγή των ενόπλων μισθοφόρων μπήκε σ' εφαρμογή. όπως με τους UCK (Ουτσεκά) στη Σερβία άρχισαν οι προκλήσεις. αλλοδαποί παραστρατιωτικοί (Λίβυοι, Αφγανοί, Ιρακινοί, Γάλλοι, Καταριανοί, Τούρκοι) με βαρύ οπλισμό (Ισραηλινά Μ-16, ρουκέτες, κ.α.) αλλά και Σουνίτες Σύριοι οι οποίοι αποτελούν το κύριο σώμα της αντιπολίτευσης, άρχισαν να χτυπάνε στη Χομς, Χάμα, Ντεραά ακόμα και μέσα στη Δαμασκό. επειδή οι περιοχές είναι κατοικημένες υπήρξαν πολλοί νεκροί. η κυβέρνηση έκανε αντεπιθέσεις με στρατό και αστυνομία.

όλοι μα όλοι οι θάνατοι χρεώθηκαν στην κυβέρνηση από τα "μεγάλα" ΜΜΕ. αυτά δηλαδή που με την προπαγάνδα τους μας έχουν αποπροσανατολήσει και εγκεφαλοπλύνει άπειρες φορές. τον πιο βρώμικο ρόλο στον πόλεμο της προπαγάνδας τον έπαιξε το Αλ Τζαζίρα το οποίο μέχρι και βίντεο σκηνοθέτησε. ρεπόρτερ τους συνέβαλε και στην ανατίναξη πετρελαιαγωγού το οποίο κινηματογράφησε και για το οποίο φυσικά ευθυνόταν ο Άσαντ. τί κίνητρο έχει ένας ηγέτης να καταστρέψει την οικονομία της χώρας του, αφού αυτός θα την λουστεί; 5 παρουσιαστές και ρεπόρτερς τους παραιτήθηκαν γιατί δεν άντεξαν την πίεση να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα κατά του Άσαντ.

όσο για τα εναλλακτικά σάιτς και μπλογκς αυτά στο σύνολό τους πήραν θέση κατά των προθέσεων των ιμπεριαλιστών, και μπράβο τους.

η συμμορία των μισθοφόρων έχει και όνομα: Ελεύθερος Συριακός Στρατός. μαζεύτηκαν και τα κοπρόσκυλα του ιμπεριαλισμού στην Κωνσταντινούπολη (Χίλαρυ Κλίντον, Νταβούτογλου, οι Ισλαμο-φασίστες του Κατάρ και της Σ. Αραβίας, ευρωπαίοι αξιωματούχοι) να αποφασίσουν για τη γραμμή που θα ακολουθήσουν για την "προστασία του Συριακού λαού", τον "εκδημοκρατισμό" και την "αντιμετώπιση της κρίσης". έχει και η ομάδα αυτή όνομα: Φίλοι της Συρίας. και τι αποφάσισαν; μα να διώξουν τον Άσαντ.

στο μεταξύ οι Σύριοι προσήλθαν σε εκλογές, ψήφισαν με 55% συμμετοχή, 89% υπέρ του Άσαντ, το μεγαλύτερο κομμάτι της αντιπολίτευσης τάχθηκε κατά των βιαιοπραγιών από όπου προέρχεται και ζήτησαν ειρηνική λύση του Συριακού. ποιος τους άκουσε; τα ΑμερικαΝΑΤΟΣιώνια θέλουν να γίνει η Συρία κεραμιδαριό.

στα σύνορά της με τη Συρία, η Τουρκία συσσωρεύει αυτή τη στιγμή αεροπλάνα F-16 φουλ εξοπλισμένα, έτοιμα για εισβολή. στα εδάφη της Ιορδανίας προελαύνουν στρατεύματα από τη Σ. Αραβία εναντίον της Συρίας.
στην κρίση η Συρία δεν είναι μόνη. η Ρωσία και η Κίνα πήραν θέση υπέρ της κυβέρνησης ασκώντας βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η δε Ρωσία την υποστηρίζει τεχνικά και οικονομικά. έχουν αποπλεύσει και 2 καράβια από Ρωσία με ελικόπτερα και όπλα για Ταρτούς.

δυστυχώς είμαστε στην απαρχή του 3ου Παγκόσμιου Πολέμου. μετά τη Συρία σειρά έχει το Ιράν το οποίο έχει καλές σχέσεις με Συρία και Κίνα. άλλωστε και πολλοί αναλυτές ονομάζουν την εισβολή στη Συρία Path to Persia. και μετά το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα. γι'αυτό και πρέπει να αντιδράσουν και οι BRICS και οι υπόλοιπες χώρες εκτός ΝΑΤΟ και να σταματήσουν αυτήν την πάνοπλη και θανατηφόρα πολεμική μηχανή που δεν πρόκειται να ξελυσσάξει με τίποτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου