Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Συριακά τανκς μπήκαν στα υψώματα του Γκολάν

Συριακά τανκς εισήλθαν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη των υψωμάτων του Γκολάν το Σάββατο το βράδυ, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη βάση του IDF, του Ισραηλινού στρατού, στα σύνορα με το Ισραήλ.

το ABC ανέφερε καταγγελία του Ισραήλ στον ΟΗΕ καθώς και αύξηση του συναγερμού στην περιοχή.

ωστόσο, το ABC πάει να υποβαθμίσει το θέμα αναφέροντας "το Ισραήλ απάντησε με χαμηλούς τόνους μιας και δεν υφίσταται άμεση απειλή".

από την άλλη πλευρά σύμφωνα με τον Noga Tarnopolsky, ανταποκριτή της GlobalΡost σε ΙσραηλινοΠαλαιστινιακά θέματα, το ότι χρησιμοποιούνται τανκς σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές θεωρείται σοβαρό από το Ισραήλ.

"ερμηνεύεται ως απώλεια ελέγχου" ισχυρίζεται ο Tarnopolsky. "ο ισραηλινός στρατός ανησυχεί για την αυξανόμενη απειλή από καιροσκοπικές τρομοκρατικές ομάδες και από διάφορα μετα-Άσαντ σενάρια".

περισσότερα από GlobalΡost: ο Τούρκος πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Γάζα για συναλλαγές με την Χαμάς, την Παλαιστινιακή αρχή.

τα τανκς εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Μπηρ Ατζάμ στο κέντρο των Γκολάν τα οποία ελέγχονται από τη Συρία. σύμφωνα με την Ha'aretz, η παρέμβαση αυτή είναι η τελευταία κίνηση της Συρίας στα Γκολάν.

οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Συρία έχουν επεκταθεί και στα γειτονικά κράτη και κυρίως στην Τουρκία η οποία έχει κατακλυσθεί από πρόσφυγες και έχει γίνει και στόχος επιθέσεων, όπως αναφέρει στη GlobalPost η Tracey Shelton.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου