Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Ούγο, αναπαύσου εν δυνάμει

το τι σήμαινε αυτός ο άνθρωπος, και θα σημαίνει πάντα, για να τον παγκόσμιο Νότο και σε όλους όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη πορεία για την ανθρωπότητα, δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. θρηνεί ο κάθε πραγματικός αντικαπιταλιστής και αντιιμπεριαλιστής. τα συνθήματα έχουν βγει από την καρδιά και το στόμα:
 Viva Comandante Chavez! Viva la Revolucion! Viva el Socialismo bolivriana!

είναι μια στιγμή όπου οι ΗΠΑ και το διεθνές κεφάλαιο λυσσά από χαρά. τη μέρα του θανάτου του είχαν άνοδο τα χρηματιστήρια σ' όλον τον κόσμο. τα κοράκια  των πετρελαϊκών τρίβουν τα κωλόχερά τους μιας και η Βενεζουέλα είναι η πρώτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο με δεύτερη τη Σαουδαραβία. η αντιπολίτευση που βρίσκεται σε συνεργασία με ΗΠΑ ακονίζει τα δόντια της. σε ένα μήνα θα γίνουν εκλογές. ο στενός συνεργάτης του Νικολάς Μαδούρο θα είναι υποψήφιος για τη θέση του. τα εταιρικά ΜΜΕ της Βενεζουέλας προπαγανδίζουν υπέρ του Ενρίκε Καπρίλες, αντιπάλου του Ούγο.

είναι σίγουρη μια ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Βενεζουέλα. η χώρα που η κύρια δράση της είναι η υπόθαλψη πραξικοπημάτων και ταραχών και αλλαγών καθεστώτων σε ολόκληρο το ημισφαίριο και τον κόσμο, είναι σε άγρια χαρά. στη Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα, στην Κολομβία, στον Παναμά, την Αϊτή, Χιλή ... ο κατάλογος είναι ατελείωτος. δεν υπάρχει σχεδόν καμία χώρα που η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει προσπαθήσει να ρημάξει, πάνω στην επιδίωξη της δικής της ιμπεριαλιστικής ατζέντας - δεν έχει σημασία ποιος είναι στο Λευκό Οίκο, δεν έχει σημασία φυλή ή το κόμμα του, ή η λεγόμενη «φιλοσοφία» του-.  έτσι λειτουργεί ο μηχανισμός.

οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ οι άριστες στρατιωτικές μηχανές περικυκλώνουν τον κόσμο, όπως το χταπόδι ύπουλα και καταστροφικά. πριν 2 χρόνια άρχισε η επαναποικιοποίηση της Αφρικής με τη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη. 4 χώρες άλλαξαν όχι απλά κυβερνήσεις αλλά καθεστώτα. φανατικοί ή μετριοπαθείς Ισλαμιστές στην Αλγερία, Τυνησία, Αίγυπτο και Λιβύη με τη στήριξη των ΗΠΑ ανήλθαν στην εξουσία. στις μεν 3 πρώτες τη "δουλειά" την ανέλαβαν οργανώσεις χρηματοδοτούμενες από Freedom House και National Endowment for Democracy (NED). στη Λιβύη έγινε κανονικότατη ΝΑΤΟική εισβολή. στη Συρία δεν τα κατάφεραν ακόμα να ρίξουν τον Άσαντ παρά τις χιλιάδες μισθοφόρων που έχουν στείλει από τα 4 σημεία του ορίζοντα

δεν αρκούν μόνο οι φωτισμένοι ηγέτες σαν τον Τσάβεζ. πρέπει αυτοί να έχουν τη στήριξη του λαού τους όπως συνέβη με τους Βενεζολάνους. άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. και οι Βενεζολάνοι με την οργάνωση από τα κάτω μπόρεσαν και στήριξαν τον Ούγο στις δύσκολες στιγμές του στο πραξικόπημα εναντίον του. 
θρηνούμε για τους νεκρούς και πολεμάμε σαν στην κόλαση για τους ζωντανούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου