Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

πλατείες και ΕΡΤ



 είναι πλέον κατανοητό απ' όλους μας, από τις πλατείες της Μαδρίτης, της Γουόλ Στρητ, της Ταχρίρ, του Συντάγματος και μάλλον και της Ταξίμ, δεν είναι αρκετές οι διαμαρτυρίες, οι συγκρούσεις με την αστυνομία ακόμα και οι νεκροί για να αλλάξουν οι πολιτικές. χρειάζεται κάτι άλλο πιο επίπονο και επίμονο.
 στην Αίγυπτο έφυγε ο Μόρσι και ανήλθαν οι Ισλαμιστές Αδελφοί Μουσουλμάνοι δηλαδή τρισχειρότερα. η χώρα στο ΔΝΤ και οι δημόσιες υπηρεσίες στην ιδιωτικοποίηση. η μαντήλα υποχρεωτική στις δημόσιες υπηρεσίες και άλλα ωραία. τα ίδια και στην Αλγερία και Τυνησία. στην Ισπανία έπεσε ο Θαπατέρο και ανέβηκε ο Ραχόι. εφάρμοσε την ίδια μέτρα με τον προκάτοχό του. στην Ελλάδα σιχτιρίσαμε τον ΓΑΠ για να μας κάτσει η τρικομματική γλίτσα. η ίδια ακριβώς κατρακύλα της οικονομίας και της κοινωνίας, η ίδια προσηλωση στην τρόικα.
 όλοι όσοι πρόπερσι φάγαμε το καλοκαίρι μας στο Σύνταγμα ζούμε με την πίκρα της ματαίωσης. "άσε μωρέ, ότι και να κάνεις, δεν αλλάζουν τα πράγματα".....
 το να φύγει από την εξουσία ο Ερντογάν και να έρθουν οι Κεμαλιστές και να βγουν από τη φυλακή οι στρατηγοί που σχεδίαζαν Εργκενεκόν και Μπαλυόζ και εισβολή στην Ελλάδα δεν θα οφελήσει τον Τουρκικό λαό ούτει και τους γείτονές του. όσο αμερικανόδουλοι και νεοφιλελεύθεροι είναι οι Ισλαμιστές άλλο τόσο ήταν και οι Κεμαλιστές.
 χρειάζεται λαϊκό κίνημα από τους εργαζόμενους σε συνεργασία με φοιτητές, νοικοκυρές, ανέργους και την όλη την κοινωνία, δηλαδή να περάσει η οικονομία σε εργατικό έλεγχο. αν συμβεί κάτι τέτοιο με την ΕΡΤ θα είναι ένα μεγάλο βήμα. δεν είναι ανέφικτο. ήδη οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. μας δείχνουν το δρόμο. αλλιώς οι κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ θα αποδειχθούν ένα ακόμη πανηγύρι που μας έδωσε λίγη ελπίδα προσωρινά για να φάμε την παπάρα της απογοήτευσης αργότερα με τη ΝΕΡΙΤ ή έστω με μια ΕΡΤ ίδια και απαράλλαχτη με την προηγούμενη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου