Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

χωρίς συναίνεση


Άκουσα σήμερα από τον CITY 99,5 FM ότι θα αποφασίστηκε από τον Υπουργό Υγείας να γινουν εμβολιασμοί σε 20 μέρες από σήμερα. Την απόφαση πήρε μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου Πανδημίας. Μπήκα στο http://www.iatronet.gr και η πληροφορία επιβεβαιώθηκε. Υπάρχει σχετικό άρθρο του Δημήτρη Καραγιώργου.
Τηλεφώνησα στο Υπουργείο Υγείας και μίλησα με την ευσυνείδητο υπάλληλο (το εννοώ) κ. Θεοχάρη η οποία για να με κατατοπίσει επακριβώς για το τι ισχύει, μου τηλεφώνησε 3 φορές, κάθε φορά που είχε κάτι νεώτερο. Και μου είπε: Όντως ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε σε χωρίς συναίνεση εμβολιασμούς, αλλά το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΕΥ) είναι προβληματισμένο για την ασφάλεια των εμβολίων. Άλλωστε για να προχωρήσουν σε εμβολιασμούς πρέπει πρώτα να υπάρξει εγκύκλιος.
Γιατί λοιπόν βιάζεται ο κ. Αβραμόπουλος να μας εμβολιάσει;

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

ι τσινγκ


Στα κινέζικα σημαίνει "βιβλίο των αλλαγών". Ένας αρχαίος θρύλος λέει πως ο πρώτος Κινέζος αυτοκράτορας Φου Σι είναι ο εμπνευστής του. Μάλιστα ότι οραματίστηκε μετά από διαλογισμό ημερών, τα οκτώ τρίγραμμα τα οποία συμβολίζουν τον ουρανό, τη γη, το νερό, τη φωτιά, το βουνό, τη λίμνη, τον κεραυνό, τον άνεμο. Τα τρίγραμμα αποτελούνται από συνεχείς και διακεκομμένες γραμμές. Είναι τα τρίγραμμα στην σημερινή σημαία της Κορέας. Οι συνεχείς γραμμές είναι το στοιχείο γιανγκ και οι διακεκομμένες το γιν. Αυτές οι γραμμές καθώς και τα τρίγραμμα αποτέλεσαν μία από τις αρχαιότερες μαντικές-συμβουλευτικές τέχνες καθώς υπολογίζεται ότι ο Φου Σι έζησε το 5000 π.Χ.
Το ι τσινγκ πήρε την μορφή των εξαγώνων, η οποία μας είναι γνωστή σήμερα, το 1500 π.Χ., από τον βασιλιά Γουέν στη διάρκεια της επταετούς φυλάκισης του από τον αυτοκράτορα Τσου Σιν. Έτσι τα οκτώ τρίγραμμα συνδιαζόμενα μεταξύ τους (8*8) δημιουργούν 64 εξάγωνα.
Η ερμηνεία του κάθε εξαγράμμου εδόθη από τον γιο του Γουέν, Ταν. Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι δημιουργίας εξαγράμμων. Η μία απαιτεί 50 κλαδιά μυριόφυλλου (αχίλλεας), άλλη 16 βώλους 4 χρωμάτων, αλλά η πιό δημοφιλής είναι αυτή με τα 3 νομίσματα.
Ο Καρλ Γιουνγκ μελετώντας τον ανατολίτικο αποκρυφισμό και διατυπώνοντας τον νόμο της συγχρονικότητας, του συλλογικού ασυνείδητου, των αρχετύπων και των συμβολισμών, υπήρξε υποστηρικτής του ι τσινγκ.
Από τα βιβλία που κυκλοφορούν βρήκα το "ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ Ι ΤΣΙΝΓΚ" του Stephen Karcher, από τις εκδόσεις ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ, ως το πλέον εύχρηστο. Για όσους το συμβουλευτούν...καλές προβλέψεις.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ρέικι


Θυμάμαι που από πολύ παλιά ξαφνικά μου ερχόταν στο μυαλό μια συγκεκριμένη εικόνα. Οτι άγγιζα με τα χέρια ανθρώπους και τους έκανα να αισθάνονται ωραία και να ανακουφίζονται. Αργότερα όταν πια σαραντάρισα ένα φιλικό μου ζευγάρι μου μίλησε για μια υπεροχη και ασυνηθηστη εμπειρία ανάλογη με το παλιό μου όραμα. Τους έκανε ρέικι μια συμπατριώτισσά τους. Ένα μήνα αργότερα ο Χάρης (ο σύζυγος), πήρε τον πρώτο βαθμό του ρέικι και μου πρότεινε να μου κάνει μία συνεδρία. Ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Έκλαιγα την περισσότερη ώρα. Και χαμογελούσα και αισθανόμουν γαλήνια. Όλα ανακατωμένα. Κατόπιν αυτού η καλή μου μάστερ Αθηνά, μου έδωσε και μένα τον πρώτο βαθμό. Ο πρώτος άνθρωπος που εφάρμοσα ρέικι ήταν ο μικρός μου γιος, ο οποίος είχε ιστορικό σοβαρού άσθματος. Μετά από τρείς συνεδρίες έκανε την πιο έντονη κρίση από ποτέ. Νοσηλεύτηκε στο Παίδων με διάγνωση Πνευμονίας και Βρογχίτιδας. Ήταν η στιγμή ορόσημο. Μετά την νοσηλεία του, οι κρίσεις μειώθηκαν δραματικά. Από 3 το δίμηνο, γίνανε 3 το χρόνο. Έκτοτε κάνω εφαρμογές-συνεδρίες σ'όποιον μου ζητήσει, δεν αμοίβομαι με χρήματα αλλά με την δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων και επίσης κάνω και αυτοθεραπείες που με βοηθούν ψυχικά κυρίως. Θεωρώ μεγάλη τύχη την ενασχόλησή μου αυτή.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Φιλόσοφος καλλιεργητής


Εχθές βράδυ ένοιωσα την μαγεία που κάποιοι άνθρωποι μεταδίδουν με την σοφία τους, το πάθος τους, το λαμπερό τους βλέμμα. Πήγα στην διάλεξη του Παναγιώτη Μανίκη, δημιουργό του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας, που βρίσκεται στο Κλησοχώρι Εδέσσης. Ο Παναγιώτης είναι μαθητής του μακαρίτη Masanobu Fukuoka, Ιάπωνα γεωπόνου που επινόησε την μέθοδο σποράς ανακατεμένης ποικιλίας σπόρων με άργιλο ή κοκκινόχωμα ή ζεόλιθο ανάλογα με την εποχή, το χώμα, την κλίση του εδάφους, την διαθεσιμότητα υλικών.
Από το 1993 σπέρνει παρέα με εθελοντές άγονες και καμμένες εκτάσεις, στην λίμνη Βεγορίτιδα, στο Ποικίλο Όρος, Ανθούσα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, καθώς και σε τεράστιες εκτάσεις στην Ινδία. Για την εφαρμογή της μεθόδου ενδιαφέρονται κυρίως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η μέθοδος είναι σκανδαλωδώς φθηνή καθώς κοστίζει 10 ευρώ το στρέμμα, μετά την σπορά δεν χρειάζεται ούτε πότισμα, ούτε βοτάνισμα, ούτε ψέκασμα, ούτε λίπανση. Τα φυτά συνυπάρχουν αρμονικά. Μόνο να κρατηθούν μακριά οι κτηνοτρόφοι με τα ζωα τους ώσπου να αναπτυχθούν τα φυτά.
Στις 4 Οκτωβρίου θα γίνει σπορά στην Κερατέα με πρωτοβουλία του Δήμου. Στις 9 το πρωί οι εθελοντές θα συγκεντρωθούν στο Δημοτικό Πάρκινγκ επί της Λεωφόρου Λαυρίου και μετά θα πάνε για σπορά. Πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση για τους ψηφοφόρους.
Εγώ αφού ψηφίσω από τα άγρια χαράματα θα παρουσιαστώ εκεί. Ευχηθήτε μου καλή σπορά.
Ευχαριστώ την καλή μου φίλη Τοξότισσα Βικυ Χρυσού για τα φώτα που μου έδωσε.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

Καλώς με

Δεν άντεχα άλλο την μουγκαμάρα. Όλο διάβαζα τις αναρτήσεις στα μπλογκς των άλλων. Τόβαλα γινάτι κι έφτιαξα και το δικό μου. Ποιός θα το διαβάσει; Ο φούφουτος, ο μαστακουνάει, δεν ξέρω. Πάντως εγώ θα γράφω. Αμ, πώς;! ε, ο, α!