Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

τ' άντερα και το χαμόγελο



η εικόνα δεν είναι ούτε από το Ιράκ ούτε από το Αφγανιστάν. ειναι από το Stockport του Ηνωμένου Βασιλείου. ο Άγγλος στρατιώτης που καμαρώνει μόλις "έφαγε" τον επίδοξο ληστή του πολυκαταστήματος παιχνιδιών TOYS R US (τα παιχνίδια είμαστε εμείς). το θύμα ήθελε να ληστέψει μερικά παιχνίδια.

σήμερα στον Ριζοσπάστη υπάρχει άρθρο για εκπαίδευση Ελλήνων στρατιωτών για αντιμετώπιση διαδηλωτών. υπάρχει μάλιστα και σχετικό άρθρο στο επίσημο περιοδικό του ΓΕΣ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με τίτλο: «Πιστοποίηση Λόχου Καταστολής».

δεν γνωρίζω με βεβαιότητα αν υπάρχει συνταγματικό έρεισμα για παρέμβαση στρατιωτών σε πιθανές "θερμές" εκδηλώσεις πολιτών αν και νομίζω πως δεν υπάρχει. τα ΜΑΤ είναι η αρμόδια υπηρεσία.

το μήνυμα όμως είναι: το σύστημα άρχισε να φοβάται τον πολίτη και τον θυμό του. οι κάμερες, η αστυνόμευση, οι τρομονόμοι, το κάθε λογής φακέλωμα το αποδεικνύουν. αυτές είναι αντιδράσεις του πληγωμένου δεινόσαυρου που ψυχομαχά και είναι γι'αυτό επικίνδυνος. δεν εννοώ βέβαια να καθόμαστε φοβισμένοι στα σπιτάκια μας και να μην αντιδράμε. το αντίθετο μάλιστα. όλοι στους δρόμους να νικήσουμε το θεριό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου